Révai Baráti Kör

Folyosó átadás

Szombaton (2018.03.24-én) került sor az „Iskola a város szívében” rendezvényünkre. Kb. 60 fő hallgatta meg Horváth Péter igazgató úr bevezetőjét, majd Kelemen Miklós vázolta fel a kommunikációs csoport terveit. Ennek kapcsán a közeljövőben kérdőíveket juttatunk el hozzátok, kérjük, hogy azok kitöltésével is segítsétek a Baráti Kör megújulását.  

Gyurkovics Tamás saját könyve („Mengele bőröndje – Josef M. két halála”) megírásának folyamatáról, miértjéről tartott magas színvonalú előadást, felajánlott dedikált példánya pedig már könyvtárunk tulajdona, így diákjaink is olvashatják. 

Dubi Árpád tanár úr nyitotta meg az újjáépített, régi és új épületet összekötő, első emeleti folyosón létrehozott kiállítást. A bemutató rész kialakítása, megépítése az RBK tagok és szülők anyagi támogatása nyomán jöhetett létre, nagyon köszönjük. Külön elismerés illeti Mischler Miklós és Balogh Károly urakat, akik a folyosó átalakítását szakértelmükkel, kapcsolataikkal, munkatársaik bevonásával önzetlenül támogatták. 

A révais tanárok és diákok munkáin, a képaláírások között olyan neveket olvashattunk, mint: Cziráky Lajos, Németh Attila, Radosza Attila, Dubi Árpád, Kolozsváry Zsolt…

Radosza Attila felajánlotta kiállított képét az RBK javára, hogy annak értékesítéséből befolyó összeget a kiállítás további működtetésére használhassuk. A képet minimálisan 100.000,- Ft-ért lehet megvásárolni. 

Az irodalom és képzőművészet után a zene következett a nap programjában, Nyikes Laura és – a névnapját ünneplő – Torma „Ketchup” Gábor előadását hallgathatták az egybegyűltek (és hallgatták is, mert Laura hangja fantasztikus).

A kialakult beszélgetéshez a gasztronómiai hátteret az eredeti – Kati néni által készített – révais melegszendvicsek és pogácsák jelentették, amihez tökéletesen illeszkedett a Németh „Szőri” Bálint által biztosított, frissen csapolt „üdítő”!

Az eseményről sok fénykép és filmfelvétel is készült, ezek elérhetőek (lesznek) az RBK és az iskola honlapján is!

 

Copyright © 2017.